Comandantul forţelor americane din Afganistan: Talibanii şi autorităţile afgane au discutat în secret despre un potenţial armistiţiu

Oficialii talibani au discutat în secret cu autorităţile afgane pe tema unui potenţial armistiţiu, a declarat generalul John Nicholson, comandantul forţelor americane din Afganistan, informează site-ul postului BBC News.

1940 afișări
Imaginea articolului Comandantul forţelor americane din Afganistan: Talibanii şi autorităţile afgane au discutat în secret despre un potenţial armistiţiu

Comandantul forţelor americane din Afganistan: Talibanii şi autorităţile afgane au discutat în secret despre un potenţial armistiţiu

Generalul american a adăugat că în discuţii au fost implicaţi oficiali din alte ţări şi de la organizaţii internaţionale.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a propus demararea unor negocieri în luna februarie, însă la acel moment talibanii nu au răspuns la această ofertă .

Confruntările armate între forţele afgane şi insurgenţi au crescut în intensitate în cursul acestui an, ambele părţi înregistrând pierderi semnificative.

Se estimează că aproximativ 15 milioane de persoane, jumătate din populaţia Afganistanului, locuiesc în zone care sunt controlate de talibani, fie în care talibanii acţionează în mod regulat.

O serie de atentate sângeroase la Kabul, efectuate în ultimele luni de talibani şi militanţii Stat Islamic, demonstrează capabilitatea insurgenţilor talibani de a opera chiar în centrul capitalei Afganistanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici