Comandantul Scotland Yard recunoaşte că a exagerat pericolul terorist din regat

Sir Ian Blair, comandantul Scotland Yard, a recunoscut că a exagerat amploarea ameninţării teroriste din Marea Britanie.

14 afișări
Imaginea articolului Comandantul Scotland Yard recunoaşte că a exagerat pericolul terorist din regat

Comandantul Scotland Yard recunoaşte că a exagerat pericolul terorist din regat (Imagine: Mediafax Foto)

Blair a susţinut la 22 aprilie, într-o comisie a Camerei Comunelor, propunerea Guvernului de a deţine suspecţii de terorism 42 de zile fără a fi puşi sub acuzare, afirmând că poliţia a dejucat aproximativ 12 comploturi teroriste după atentatele din 2005, de la Londra, relatează The Sunday Times în ediţia electronică.

În prezent însă, Scotland Yard a admis că numărul real al atentatelor dejucate este de şase.

Comandantul le-a spus parlamentarilor că "sporirea numărului de comploturi" este unul dintre principalele motive pentru care "mai devreme sau mai târziu va fi nevoie de 42 de zile". Miniştrii au folosit sprijinul acordat de Ian Blair acestei propuneri pentru a-şi consolida cazul.

Patrick Mercer, un parlamentar conservator membru al comisiei respective, s-a întrebat cum a putut Blair să facă o greşeală pe tema unui proiect legislativ atât de controversat. "Câtă încredere îţi dă acest lucru în el?", a adăugat Mercer.

Scotland Yard a precizat că Blair a recunoscut că a făcut o greşeală, iar biroul său a contactat comisia parlamentară pentru a clarifica eroarea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici