Comandantul USS Vella Gulf: Prezenţa crucişătorului în România reafirmă angajamentul SUA faţă de securitatea regiunii

Prezenţa crucişătorului USS Vella Gulf în România reafirmă angajamentul Statelor Unite faţă de consolidarea legăturilor cu aliaţii NATO şi partenerii în atingerea scopurilor comune şi promovarea păcii şi securităţii în regiune, a declarat comandantul navei, citat de Departamentul Apărării.

736 afișări
Imaginea articolului Comandantul USS Vella Gulf: Prezenţa crucişătorului în România reafirmă angajamentul SUA faţă de securitatea regiunii

Comandantul USS Vella Gulf: Prezenţa crucişătorului în România reafirmă angajamentul SUA faţă de securitatea regiunii (Imagine: www.navy.mil)

Crucişătorul lansator de rachete, din clasa Ticonderoga, a sosit marţi într-o vizită programată în portul Constanţa, se arată în comunicatul postat de Departamentul american al Apărării pe site.

"Este un moment important pentru reafirmarea şi demonstrarea angajamentului nostru de a colabora îndeaproape cu aliaţii NATO în vederea consolidării securităţii maritime, pregătirii şi cabilităţii navale", a declarat căpitanul Robert Katz, citat în comunicat.

"Relaţiile construite în cursul exerciţiilor bilaterale şi multilaterale sunt un mod excelent de consolidare şi îmbunătăţire a interoperabilităţii între aliaţi, în contextul în care acţionăm cu toţii pentru atingerea scopurilor comune", a adăugat el.

În timpul şederii în România, USS Vella Gulf urmează să-l primească la bord pe comandantul Marinei române şi alţi vizitatori de seamă. Marinarii plănuesc să renoveze un orfelinat, să viziteze Muzeul Marinei române, dar şi oraşele Constanţa şi Bucureşti, precizează Departamentul Apărării în comunicat.

Crucişătoorul USS Vella Gulf, cu portul la Norfolk, în Virginia, este mobilizat în cadrul unei misiuni multirol în regiunea Flotei a VI-a americane de operaţiuni şi contribuie la securitatea maritimă, efectuează misiuni de antrenament bilaterale şi multilaterale şi susţine operaţiuni şi mobilizări NATO în regiune.

Flota a VI-a, cu cartierul general al Napoli, în Italia, efectuează o serie de operaţiuni în domeniul securităţii maritime, misiuni de cooperare în domeniul securităţii în teatre, împreună cu coaliţia şi interagenţii, dar şi cu alţi parteneri, în vederea asigurării securităţii şi stabilităţii în Europa şi Africa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici