Combatanţi somalezi sprijină piraţii care au capturat petrolierul saudit Sirius Star

Cel puţin 100 de combatanţi somalezi s-au adunat, joi, în portul Harradere, unde este ancorat petrolierul saudit Sirius Star, temându-se de un posibil atac pentru eliberarea acestuia, au relatat locuitorii din zonă.

34 afișări
Imaginea articolului Combatanţi somalezi sprijină piraţii care au capturat petrolierul saudit Sirius Star

Combatanţi somalezi sprijină piraţii care au capturat petrolierul saudit Sirius Star (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Combatanţii s-au adunat în portul situat la circa 300 de kilometri nord de capitala somaleză, Mogadiscio, pentru a-i susţine pe piraţii care au capturat nava în eventualitatea unui atac masiv asupra acestora.

"Luptătorii au venit din regiunile Gulgudud şi Mudug", din centrul Somaliei, a declarat Mohamed Awale, unul dintre locuitorii oraşului. "Unii dintre ei se află în oraş, dar alţii s-au adăpostit într-un sat din apropiere, de unde pot fi chemaţi în caz de necesitate", a adăugat el.

Alţi locuitori din Harradere au afirmat că venirea combatanţilor se datorează temerilor privind un posibil atac. "Vor mai veni şi alţii, pentru a-şi ajuta fraţii", a adăugat Awale.

Piraţii somalezi aflaţi la bordul petrolierului saudit au cerut joi o răscumpărare de 25 de milioane de dolari, sfidând deschis comunitatea internaţională, care a trimis numeroase nave militare în largul coastelor somaleze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici