Comercianţii online din Canada şi SUA, speriaţi de România

Optsprezece la sută din comercianţii online, mai ales cei din Canada şi Statele Unite ale Americii (SUA), au blocat, în 2008, comenzile efectuate în România, de frica unor fraude, informează Daily News.

41 afișări
Imaginea articolului Comercianţii online din Canada şi SUA, speriaţi de România

Comercianţii online din Canada şi SUA, speriaţi de România (Imagine: Mediafax Foto)

România nu a fost singura ţară în care au fost blocate comenzile online. Nigeria nu mai poate face comenzi online la 76 la sută din retaileri, Ghana la 58 la sută şi Pakistan la 32 la sută. Au mai fost suspendate şi 23 la sută din comenzile din Indonezia, 19 la sută din Singapore, 13 la sută din China şi, respectiv, Rusia.

Raportul a fost scris de CyberSource, al cărui director, Doug Schwegman, este de părere că extinderea comerţului online pe timp de criză economică ar fi o mişcare inteligentă. Nivelul mare de fraude online îi face însă pe mulţi dintre comercianţi să fie precauţi.

Potrivit studiului, 52 la sută din retaileri acceptă comenzi de peste hotare, acestea reprezentând în jur de 17 la sută din vânzările lor.

Retailerii susţin însă că patru la sută din aceste comenzi internaţionale se dovedesc a fi fraude. Rata fraudelor informatice a crescut cu 67 la sută, potrivit CyberSource.

În ceea ce priveşte centrele preferate ale infractorilor online, 25 la sută dintre respondenţi au spus că New York este oraşul în care se petrec cele mai multe fraude, Miami a ieşit pe locul doi, iar Los Angeles pe locul trei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici