Comisia Europeană alocă 123 de milioane de euro pentru cercetări legate de variantele coronavirusului

Comisia Europeană a anunţat miercuri că alocă 123 milioane de euro din noul program de cercetare şi inovare pentru cercetări urgente vizând variante ale noului coronavirus.

179 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană alocă 123 de milioane de euro pentru cercetări legate de variantele coronavirusului

Comisia Europeană dă bani pentru cercetare

Potrivit unui comunicat al CE, această primă finanţare de urgenţă în cadrul programului Orizont Europa se adaugă la o serie de acţiuni de cercetare şi inovare finanţate de UE pentru combaterea noului coronavirus.

Continuăm să mobilizăm toate mijloacele de care dispunem pentru a combate actuala pandemie şi provocările pe care le determină variantele noului coronavirus. Trebuie să ne folosim forţa combinată pentru a fi pregătiţi pentru viitor, începând de la depistarea timpurie a variantelor, până la organizarea şi coordonarea trialurilor clinice vizând noi vaccinuri şi tratamente, asigurând, în acelaşi timp, colectarea şi schimbul corect de date în toate etapele”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Comisia a lansat noi cereri care completează acţiunile precedente de creare a unor tratamente şi vaccinuri prin organizarea şi desfăşurarea unor trialuri clinice pentru a înregistra progrese în ceea ce priveşte crearea unor tratamente şi vaccinuri promiţătoare împotriva SARS-CoV-2/COVID-19.

Cererile vor fi deschise pentru trimiterea de documente la 13 aprilie, iar termenul de transmitere a acestora este 6 mai 2021, a mai informat CE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici