Comisia Europeană ar putea sancţiona Italia din cauza suspiciunilor privind segregarea romilor

Comisia Europeană ar putea iniţia o procedură de sancţionare a Italiei din cauza politicilor privind spaţiile locative alocate romilor, existând suspiciuni de "segregare pe criterii etnice", anunţă organizaţia nonguvernamentală 21 Iulie, citată de agenţia ANSA.

125 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană ar putea sancţiona Italia din cauza suspiciunilor privind segregarea romilor

Comisia Europeană ar putea sancţiona Italia din cauza suspiciunilor privind segregarea romilor (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Potrivit organizaţiei, Comisia Europeană a cerut Guvernului de la Roma "informaţii suplimentare" referitoare la condiţiile în care trăiesc cei 150.000-180.000 de romi, sinti şi nomazi din Italia.

Conform Direcţiei generale pentru Justiţie a Comisiei Europene, există informaţii că romii trăiesc în tabere slab utilate situate la periferia marilor oraşe.

Inspectorii Comisiei Europene au exprimat preocupări majore privind condiţiile precare din tabăra de romi La Barbuta, situată la periferia estică a Romei. "Comisia Europeană împărtăşeşte preocupările exprimate de comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului privind condiţiile dintr-o tabără de romi situată într-o zonă izolată şi inaccesibilă, unde a fost construit un gard şi sunt sisteme de supraveghere. Aceste condiţii îngrădesc drepturile fundamentale ale locatarilor, izolându-i în totalitate de lumea exterioară şi privându-i de oportunităţile de angajare şi educare", subliniază Direcţia pentru Justiţie a CE.

Tabăra de romi La Barbuta a ajuns în atenţia publică în contextul unui plan de construire a unui hypermarket în locul său. Cei 400 dintre cei 580 de locatari ai taberei a urma să fie mutaţi în apropiere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici