Comisia Europeană are un plan de confiscare a activelor ruseşti

Comisia Europeană anunţă că are un plan de confiscare a activelor ruseşti blocate după declanşarea războiului din Ucraina.

241 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană are un plan de confiscare a activelor ruseşti

Comisia Europeană a anunţat un plan de confiscare a activelor ruseşti care au fost îngheţate pentru a pedepsi Rusia pentru invazia din Ucraina.

„Am blocat 300 de miliarde de euro din rezervele Băncii Centrale a Rusiei şi am îngheţat 19 miliarde de euro (16 miliarde de lire sterline) din banii oligarhilor ruşi", a anunţat Ursula von der Leyen, preşedintele CE, prin intermediul unui comunicat.

Ea a precizat că UE şi partenerii săi ar putea gestiona fondurile şi le-ar putea investi pe termen scurt. Totuşi, banii vor merge către Ucraina, astfel încât să compenseze daunele provocate de ruşi.

„Vom lucra la un acord internaţional cu partenerii noştri pentru a face acest lucru posibil. Şi, împreună, putem găsi modalităţi legale de a ajunge la acest lucru", a precizat Ursula von der Leyen.

Preşedintele CE a mai spus că UE propune înfiinţarea unui tribunal specializat, sprijinit de ONU, „pentru a investiga crimele de război".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici