Comisia Europeană: Evreii europeni trăiesc astăzi din nou în frică

Comisia Europeană susţine că „evreii europeni trăiesc astăzi din nou în frică”, pe fondul unei creşteri a incidentelor antisemite în Europa în săptămânile care au urmat atacului Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

951 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană: Evreii europeni trăiesc astăzi din nou în frică

Comisia Europeană: Evreii europeni trăiesc astăzi din nou în frică

„Creşterea bruscă a incidentelor antisemite în Europa a atins niveluri extraordinare în ultimele zile, care amintesc de unele dintre cele mai întunecate momente din istorie”, se arată într-o declaraţie publicată pe site-ul Comisiei Europene, citată de CNN.

Un val de incidente antisemite a zguduit comunităţile evreieşti din întreaga Europă, de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas.

În declaraţia sa, Comisia a amintit de cocteiluri Molotov aruncate asupra unei sinagogi din Germania, stelele lui David pictate pe clădiri rezidenţiale din Franţa, un cimitir evreiesc profanat în Austria, magazine evreieşti şi sinagogi atacate în Spania, precum şi manifestanţi care scandează sloganuri de ură împotriva evreilor.

„În aceste vremuri dificile, UE este alături de comunităţile sale evreieşti. Condamnăm aceste acte josnice în termenii cei mai fermi. Ele sunt împotriva a tot ceea ce reprezintă Europa. Împotriva valorilor noastre fundamentale şi a modului nostru de viaţă”, se arată în declaraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
europa,
evrei,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici