Compania aeriană care primeşte 7 miliarde de euro pentru a supravieţui. Anunţul făcut de Ministrul Finanţelor

Compania aeriană, Air France, va primi un pachet de împrumut de 7 miliarde de euro pentru a evita o criză de numerar, în contextul actual al crizei provocate de pandemia de coronavirus. Anunţul a fost făcut de Guvernul francez.

836 afișări
Imaginea articolului Compania aeriană care primeşte 7 miliarde de euro pentru a supravieţui. Anunţul făcut de Ministrul Finanţelor

Compania aeriană care primeşte 7 miliarde de euro pentru a supravieţui. Anunţul făcut de Ministrul Finaţelor

 

Potrivit The Guardian, Ministrul de Finaţe al Franţei, Bruno Le Maire, a declarat că va acorda Air France imprumuturi directe de trei miliarde de euro si garantii de inca patru miliarde de euro, a anuntat Le Maire la postul de televiziune TF1.
 
„Avioanele Air France sunt esenţiale, aşa că trebuie să sprijinim Air France”, a declarat ministrul la televiziunea TF1, adăugând că ajutorul constă în condiţii care să transforme grupul în „compania aeriană cea mai ecologică de pe planetă”.
 
Statul francez se pregăteşte, de asemenea, să acorde împrumuturi de circa 5 miliarde de euro în împrumuturi către producătorul auto Renault, a spus Le Maire.
 
"Vom oferi o susţinere istorică pentru Air France, în valoare de şapte miliarde. Este vorba de patru miliarde din credite garantate de bănci şi de trei miliarde prin împrumuturi de stat, pentru a salva compania şi angajaţii. Nu va fi un cec în alb. Există condiţii privind rentabilizarea. Criza este istorică, va fi îndelungată şi dificilă, vreau ca antreprenorii să ştie că statul va fi de partea lor", a spus Bruno Le Maire.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici