Compania Ascom, deţinută de Anatol Stati, îşi suspendă activitatea în R.Moldova

Compania Ascom, deţinută de omul de afaceri Anatol Stati, al cărui fiu a fost acuzat de preşedintele R.Moldova, Vladimir Voronin, de finanţare a unei lovituri de stat la Chişinău, a anunţat sâmbătă că îşi întrerupe activitatea în această ţară, relatează portalul Unimedia.md.

274 afișări
Imaginea articolului Compania Ascom, deţinută de Anatol Stati, îşi suspendă activitatea în R.Moldova

Compania Ascom, deţinută de Anatol Stati, îşi suspendă activitatea în R.Moldova

"Compania Ascom îşi sistează total activitatea în Republica Moldova până la instaurarea unui regim democratic, stabilindu-şi sediul în străinătate", a declarat Anatol Stati, preşedintele companiei.

El a precizat că opinia publică deja cunoaşte acţiunile "clanului Voronin" pentru "acapararea, prin metode banditeşti, a averii familiei Stati, inclusiv a activelor considerabile ale Ascom din Kazahstan" şi a respins categoric acuzaţiile şefului statului la adresa fiului său, calificându-le drept "halucinaţii ale unor oameni care nu răspund nici de faptele, nici de vorbele lor".

Stati s-a adresat, de asemenea, autorităţilor din Ucraina, pe teritoriul căreia a fost reţinut fiul său, Gabriel Stati, rugându-le să nu accepte transferul acestuia către autorităţile din Republica Moldova până la efectuarea unei anchete imparţiale şi independente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici