Compania BP, acuzată că încearcă să "cumpere" tăcerea mediilor academice în cazul Golfului Mexic

Preşedintele Asociaţiei Americane a Profesorilor acuză compania BP că încearcă să "cumpere" cei mai buni oameni de ştiinţă şi academicieni pentru a-şi asigura apărarea în dosarul poluării din Golful Mexic, informează BBC News online.

20 afișări
Imaginea articolului Compania BP, acuzată că încearcă să "cumpere" tăcerea mediilor academice în cazul Golfului Mexic

Compania BP, acuzată că încearcă să "cumpere" tăcerea mediilor academice în cazul Golfului Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este vorba de o corporaţie foarte mare care încearcă să cumpere tăcerea mediilor academice", afirmă Cary Nelson.

Până acum, BP riscă peste 300 de acţiuni judiciare.

Într-un comunicat, BP anunţă că a angajat numeroşi oameni de ştiinţă specializaţi în "resursele din Golful Mexic".

Potrivit unei copii a contractului, obţinută de BBC, aceşti oameni de ştiinţă nu pot publica studiile realizate la cererea BP şi nu pot discuta despre aceste evaluări timp de trei ani. În plus, aceşti experţi vor putea efectua studii pentru alte entităţi doar dacă activităţile nu vor coincide cu interesele BP.

Bob Shipp, şeful catedrei de Ştiinţe marine de la Universitatea South Alabama, este unul dintre academicienii abordaţi de BP. "M-au contactat şi mi-au spus că doresc să angajeze întregul departament pentru dezvoltarea celui mai bun plan posibil după poluarea din Golful Mexic", afirmă Shipp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici