Compania Costa plăteşte vacanţele în insulele Seychelles a aproape 400 de pasageri ai Costa Allegra

Peste jumătate din pasagerii Costa Allegra, pachebotul remorchat din mijlocul Oceanului Indian, au decis să îşi continue vacanţele în insulele Seychelles pe cheltuiala companiei Costa, a anunţat aceasta într-un comunicat.

116 afișări
Imaginea articolului Compania Costa plăteşte vacanţele în insulele Seychelles a aproape 400 de pasageri ai Costa Allegra

Compania Costa plăteşte vacanţele în insulele Seychelles a aproape 400 de pasageri ai Costa Allegra (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Conform cererilor înregistrare de pasagerii de la bord, 376 din 627 de pasageri au acceptat oferta Costa Crociere de a îşi continua vacanţele în insulele Seychelles din fondurile companiei", conform societăţii care a adăugat că pasagerii vor fi cazaţi în cadrul unor "structuri hoteliere de calitate" pe diverse insule ale arhipelagului.

Compania "se va ocupa de asemenea de zborurile retur ale pasagerilor de la finalul vacanţelor", a precizat Costa.

Ceilalţi 251 de pasageri au ales să se întoarcă acasă cu zboruri organizate de compania de croazieră Costa ce vor decola din Mahe în seara de joi, a adăugat directorul european al companiei.

O echipă specială a companiei, trimisă cu avionul de la Roma şi sosită miercuri la bordul navei, a înregistrat cererile pasagerilor. Costa Allegra, unde un incendiu s-a declanşat luni, a rămas în derivă timp de 24 de ore înainte de a fi remorcată. Este aşteptată să sosească joi dimineaţa la Mahe.

Plecată sâmbătă din Madagascar, nava de croazieră de 188 de metri lungime, transporta 627 de pasageri - de 25 de naţionalităţi diferite, mai ales italieni, francezi şi austrieci -, nouă puşcaşi marini - aflaţi la bord în cadrul unei misiuni anti-piraţi şi 413 membri ai echipajului.

Aceasta se îndrepta către Seychelles când un incendiu a izbucnit, luni.

Acest incendiu survine în cel mai nefavorabil moment pentru Costa Crociere, filială a gigantului american Carnival, deoarece plângerile legate de naufragiul unei alte nave, Concordia, se înmulţesc. Naufragiul din 13 ianuarie în apropiere de insula italiană Giglio s-a soldat cu 32 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici