Compania japoneză Zipair scoate „Z”-ul de pe avioanele sale

Logo-ul a fost creat în 2018, dar de la începutul războiului din Ucraina compania a fost îngrijorată de asocierea care ar putea fi făcută cu propagandă de război.

307 afișări
Imaginea articolului Compania japoneză Zipair scoate „Z”-ul de pe avioanele sale

Compania japoneză Zipair scos „Z”-ul de pe avioanele sale

De când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie s-a vorbit mult despre semnificaţia literei „Z” şi implicaţiile acesteia. Pentru a demonstra că efectele războiului nu sunt suferite doar de ţările europene, compania japoneză Zipair a decis să elimine impunătorul „Z” imprimat pe cârmă (partea cozii care se ridică în sus, n.red.) a aeronavei sale. Motivul? Evită orice legătură cu politica de război a Rusiei. „Simbol care ar fi putut fi confundat cu sprijinul pentru Moscova”

Litera a apărut pe vehiculele militare ruseşti şi pe pragurile dizidenţilor care îndrăznesc să-l critice pe Putin a început să apară încă din primele zile ale „operaţiunii speciale”. Afişarea literei, care nu există în alfabetul chirilic rus, este un gest patriotic de sprijin pentru soldaţi şi pentru deciziile preşedintelui. Potrivit experţilor, poate reprezenta zapad, care înseamnă vest, sau za pobedu, „pentru victorie”.

Zipair, o companie aeriană low-cost cu sediul în Tokyo, a anunţat că „Z” va fi înlocuit cu un design cu dungi geometrice (gri, verde şi negru) începând cu 18 iunie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zipair,
z,
avioane

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici