Compensaţii de un milion de euro, primite în avans de apropiaţii victimelor zborului AF447 Rio-Paris

Companiile de asigurare ale Air France au plătit deja un avans de un milion de euro apropiaţilor victimelor zborului AF447 Rio-Paris, cu titlu de compensaţie, a declarat, joi, Patrick de la Morinerie, din cadrul Federaţiei franceze a societăţilor de asigurare (FFSA).

14 afișări
Imaginea articolului Compensaţii de un milion de euro, primite în avans de apropiaţii victimelor zborului AF447 Rio-Paris

Compensaţii de un milion de euro, primite în avans de apropiaţii victimelor zborului AF447 Rio-Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deocamdată, cei care au drepturi de pe urma a 58 de victime, dintre care 19 francezi, au cerut şi au primit avansuri ale compensaţiei, dintre cei 216 pasageri câţi se aflau la bord. Cei 12 membri ai echipajului fac obiectul unor măsuri distincte.

Despăgubirea familiilor victimelor accidentelor aeriene revine companiilor de transporturi în baza unei convenţii internaţionale, chiar dacă ele nu au comis nici o eroare dovedită.

Este vorba despre convenţia de la Montreal (Canada), care datează din 1999 şi a fost transpusă în dreptul francez printr-un decret din 17 iunie 2004. Ea a fost semnată de 91 de ţări, printre care Brazilia şi Franţa.

Această convenţie prevede că persoanele aflate în drept pot beneficia de compensaţii în avans de aproximativ 17.600 de euro pentru fiecare victimă.

Referitor la costul total al despăgubirilor oferite apropiaţilor victimelor, Patrick de la Morinerie a explicat că informaţiile furnizate până în prezent de către aceştia erau "în mare măsură insuficiente pentru a realiza o estimare care să fie realistă".

Procedura de compensare completă poate să se realizeze prin tranzacţie între asigurători şi cei aflaţi în drept, după negociere, sau pe calea justiţiei, în caz de litigiu. "Cea mai mare parte a despăgubirilor se face în general prin tranzacţie", ceea ce permite un transfer mai rapid al fondurilor, a subliniat de la Morinerie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici