„Complicitate la asasinat terorist” la doar 14 ani. Trei elevi ar fi fost implicaţi în atacul asupra profesorului francez Samuel Paty

  • Trei elevi sunt suspecţi de a fi implicaţi în moartea proefesorului francez Samuel Paty
  • Adolescenţii au abia 14 ani, dar sunt inculpaţi pentru ”complicitate la asasinat terorist”
  • Doi elevi au fost plătiţi câte 300 de euro pentru a-l identifica pe Samuel Paty
  • Procurorul Jean Francois Ricard: Inculparea minorilor în cazuri de terorism nu este un precedent
796 afișări

Au abia câte 14 ani, dar s-au trezit implicaţi în atacul terorist asupra profesorului de istorie şi geografie din Yvelines. Prima în dosar apare fiica lui Brahim C..

O notă de absenţă găsită de poliţie arată că eleva nu a fost prezentă la colegiu în ziua proiecţiei caricaturilor cu profetul Mahomed. Pentru această absenţă ea a fost sancţionată cu două zile de excludere de la cursuri. Pentru a justifica excluderea de la şcoală ea şi-ar fi minţit părinţii. Minciuna ei o face culpabilă şi poate fi acuzată şi urmărită penal pentru mărturii mincinoase. Ceilalţi doi adolescenţi implicaţi în atacul terorist l-ar fi ajutat pe atacatorul să-l identifice pe profesor.

„Ancheta a stabilit că autorul faptelor ştia numele profesorului, numele şi adresa şcolii, dar nu avea mijloacele pentru a-l identifica (profesorul - n.r.). Această identificare a fost posibilă doar de ajutorul unor elevi de gimnaziu din aceeaşi şcoală”, spune Jean Francois Ricard, procuror.

Ei ar fi primit o recompensă de 350 de euro pentru că i l-au arătat lui Abdoullakh Anzorov pe Samuel Paty. Procurorii au decis să-i trimită în judecată pe cei doi minori.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici