Comportamentul pilotului capturat este posibil să fi ajutat la evitarea unui război între India şi Pakistan, două puteri nucleare

Abhinandan Vardhaman, pilotul indian de MIG-21 Bison capturat de Pakistan, este posibil să fi ajutat la evitarea unui război între cele două puteri nucleare.

84851 afișări
Imaginea articolului Comportamentul pilotului capturat este posibil să fi ajutat la evitarea unui război între India şi Pakistan, două puteri nucleare

Comportamentul pilotului capturat este posibil să fi ajutat la evitarea unui război între India şi Pakistan, două puteri nuclare

După ce avionul lui a fost lovit, Vardhaman s-a catapultat. La sol a fost întâmpinat de o mulţime de localnici, pe care i-a întrebat unde se află, potrivit publicaţiei Stars and Stripes. Când a realizat că este în teritoriul inamic, pilotul a început să meargă înapoi, cu pistolul scos, pentru a ţine mulţimea supărată la distanţă. A tras câteva focuri în aer, iar apoi s-a aruncat într-un iaz. Acolo, Vardhaman a mâncat şi distrus hărţile şi alte documente pentru ca acestea să nu ajungă pe mâna inamicilor.

ATENŢIE, imagini dure

 

 

Ulterior, în timpul interogatoriului, Vardhaman a refuzat să ofere detalii despre misiunea lui şi a lăudat modul în care a fost tratat de armata pakistaneză, detensionând situaţia. Islamabadul a fost acuzat în acest caz de încălcarea Tratatului de la Geneva, după ce pilotul apăruse în unele imagini legat la ochi şi cu sânge pe faţă.

Vardhaman a fost eliberat şi transferat vineri în India de către autorităţile pakistaneze, a informat postul Euronews.

Conflictul dintre cele două puteri nucleare are potenţialul de a declanşa un război nuclear. Potrivit unui articol realizat de publicaţia The Weather Channel, iarna nucleară generată de atacuri nucleare între India şi Pakistan ar avea potenţialul să ucidă 2 miliarde de oameni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici