Comuniştii au obţinut 40,5% la alegerile anticipate din R. Moldova - exit-poll

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova va obţine 40,5 la sută din voturile exprimate la alegerile legislative anticipate de miercuri, potrivit rezultatelor finale ale sondajului la ieşirea de la urne realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP), citate de BASA-press.

248 afișări
Imaginea articolului Comuniştii au obţinut 40,5% la alegerile anticipate din R. Moldova - exit-poll

Comuniştii au obţinut 40,5% la alegerile anticipate din R. Moldova - exit-poll (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul IPP, Arcadie Barbăroşie, a anunţat că Partidul Liberal Democrat (PLDM) a obţinut 17,6 la sută din voturi, Partidul Liberal - 16,5, Partidul Democrat - 12,8 la sută, iar Alianţa Moldova Noastră (AMN) - 8 la sută.

Partidul Popular Creştin-Democrat (PPCD) a obţinut, potrivit sondajului, 2,2 la sută din voturi, Partidul Social-Democrat (PSD) - 2,1 la sută, iar Alianţa Verde - 0,3 la sută.

Potrivit estimărilor publicate de Jurnal de Chişinău în pagina electronică, în baza rezultatelor finale ale sondajului PCRM ar obţine 43 dintre cele 101 de mandate parlamentare, urmat de PLDM, cu 19 mandate, Partidul Liberal, cu 18 mandate, Partidul Democrat, cu 13 mandate şi AMN, cu opt mandate.

Sondajul a fost realizat în 200 de secţii de vot de pe teritoriul Republicii Moldova şi are o marjă de eroare de 2 la sută. Exit-poll-ul a fost realizat de IPP, Institutul European de Studii Politice din Moldova, Asociaţia pentru Democraţie Participativă, Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS AXA, Institutul de Marketing şi Sociologie IMAS-Chişinău. Proiectul este susţinut financiar de Fundaţia Eurasia din resursele acordate de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională şi Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională.

La alegerile din 5 aprilie, PCRM obţinuse 49,48 la sută din voturi şi 60 de mandate în Parlament, urmat de Partidul Liberal, cu 13,3 la sută din voturi şi 15 mandate, Partidul Liberal Democrat, cu 12,43 la sută din voturi şi 15 mandate şi Alianţa Moldova Noastră, cu 9,7 la sută din voturi şi 11 mandate. Partidul Democrat nu reuşise să intre în Parlament, obţinând doar 2,97 la sută din voturi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici