Concert istoric la Phenian. Preşedintele Kim Jong-un a aplaudat şi s-a întreţinut în culise cu vedete sud-coreene

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, şi soţia sa au asistat la un concert susţinut de vedete sud-coreene, într-un eveniment rar în Phenian, scrie BBC. Potrivit agenţiei postului britanic care citează agenţia Yonhap, Kim Jong-un este primul lider nord-coreean care a participat la un eveniment artistic susţinut de un grup din sudul peninsulei.

8373 afișări
Imaginea articolului Concert istoric la Phenian. Preşedintele Kim Jong-un a aplaudat şi s-a întreţinut în culise cu vedete sud-coreene

Concert istoric la Phenian. Preşedintele Kim Jong-un a aplaudat şi s-a întreţinut în culise cu vedete sud-coreene

Printre artiştii care au cântat la concertul istoric de la Phenian s-a aflat şi trupa feminină de K-pop ”Red Velvet”.  Liderul coreean a bătut din palme, apoi s-a întâlnit cu artiştii în culise, unde şi-a făcut poze.

 

 

Este prima "delegaţie muzicală' care a vizitat Coreea de Nord în ultimul deceniu şi are loc în contextul în care liderii celor două ţări de pe peninsula împărţită se pregătesc să se întâlnească la un summit intercoreean la finalul lunii aprilie.

Un alt eveniment care a condus la dezgheţarea relaţiilor dintre cele două ţări a fost la începutul acestui an, când Coreea de Nord a trimis sportivii la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang din Coreea de Sud. 

Preşedintele nord-coreean s-a întâlnit săptămâna trecută cu omologul său chinez, Xi Jinping in Beijing, în prima sa vizită peste graniţe.

Presa internaţională a scris că evenimentul de la Phenian i-a îngrijorat pe fanii starurilor k-pop "Red Velvet", cunoscute pentru ţinutele îndrăzneţe şi dansurile cu tentă sexuală, întrucât se temeau că favoritele lor vor fi arestate în Coreea de Nord. 

Analiştii au explicat că cel mai probabil cântecele, coreografia şi ţinutele au fost negociate strict între cele două ţări. The Guardian a scris că sud-coreenii ar fi vrut să-l trimită la Phenian şi pe popularul Psy, cunoscut pentru melodia Gangnam Style, dar nord-coreenii nu l-au acceptat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici