Concluzii G7: Ucraina va fi sprijinită „atât timp cât este nevoie”. Zelenski exclude discuţiile cu Putin şi îndeamnă ţările din G7 să impună un plafon de preţ dur pentru exporturile de petrol şi gaze ruseşti

  • Oficialii din G7 şi-au luat angajamentul să sprijine Ucraina „atâta timp cât este nevoie”.
  • Liderii s-au întâlnit virtual marţi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.
518 afișări
Imaginea articolului Concluzii G7:  Ucraina va fi sprijinită „atât timp cât este nevoie”. Zelenski exclude discuţiile cu Putin şi îndeamnă ţările din G7 să impună un plafon de preţ dur pentru exporturile de petrol şi gaze ruseşti

Captură video

Zelenski s-a alăturat liderilor Statelor Unite, Marii Britanii, Franţei, Germaniei, Italiei, Japoniei şi Canadei. 
 
„La nivelul întregului G7 şi al întregii noastre lumi democratice, trebuie să răspundem simetric: atunci când Rusia atacă sectorul energetic şi stabilitatea energetică a ţărilor noastre, trebuie să blocăm sectorul său energetic prin sancţiuni, să distrugem stabilitatea veniturilor ruseşti din comerţul cu petrol şi gaze. Este nevoie de un plafon de preţ dur pentru exporturile de petrol şi gaze din Rusia - profit zero pentru statul terorist. Astfel de măsuri pot aduce pacea mai aproape - vor încuraja statul terorist să se gândească la pace, la lipsa de rentabilitate a războiului. De asemenea, trebuie să recunoaştem un fapt evident: nu poate exista niciun dialog cu acest lider al Rusiei, care nu are niciun viitor. Discuţiile pot fi fie cu un alt şef al Rusiei - care va respecta Carta ONU, principiile de bază ale umanităţii şi integritatea teritorială a Ucrainei - fie într-o configuraţie diferită, astfel încât teroristul cheie să nu aibă posibilitatea de a influenţa deciziile cheie prin teroare. Acum, o singură persoană blochează pacea - şi această persoană se află la Moscova”, a declarat Zelenski în cadrul întâlnirii. 
 
Cancelarul german Olaf Scholz a adus în discuţie reducerea creşterilor preţurilor la combustibilii fosili cu omologii săi din Grupul celor Şapte puteri industriale. Scholz a a vorbit despre „responsabilitatea reciprocă”. Oficialul a spus că „avem nevoie de un proces negociat în care preţurile să revină la un nivel rezonabil”. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici