Condiţiile Ucrainei pentru negocieri: restabilirea teritoriului şi dotarea cu sisteme de apărare

Autorităţile din Ucraina au anunţat care sunt condiţiile principale pentru reluarea negocierilor de pace cu Rusia.

1340 afișări
Imaginea articolului Condiţiile Ucrainei pentru negocieri: restabilirea teritoriului şi dotarea cu sisteme de apărare

Condiţiile Ucrainei pentru negocieri: restabilirea teritoriului şi dotarea cu sisteme de apărare

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, a declarat marţi că principala condiţie pentru reluarea negocierilor cu Rusia este restabilirea integrităţii teritoriale a ţării.

Danilov a mai spus că Ucraina are nevoie de „garanţia" unor sisteme moderne de apărare aeriană, avioane, tancuri şi rachete cu rază lungă de acţiune, potrivit Reuters.

„Rusia, negocieri. Principala condiţie a preşedintelui Ucrainei este restabilirea integrităţii teritoriale ucrainene. Garanţie - apărare aeriană modernă, avioane, tancuri şi rachete cu rază lungă de acţiune. Strategie - măsuri proactive. Rachetele ruseşti trebuie să fie distruse înainte de lansare în aer, pe uscat şi pe mare", a scris Danilov pe Twitter.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat luni că este deschis la discuţii cu Rusia, dar numai dacă este vorba despre negocieri „autentice" care să restabilească graniţele Ucrainei, să îi acorde compensaţii pentru atacurile ruseşti şi să îi pedepsească pe cei responsabili de crime de război.

Zelenski a făcut aceste remarci la câteva zile după apariţia unui articol în Washington Post care cita surse americane, potrivit cărora conducerea SUA îi cere Ucrainei să dea un semnal de disponibilitate pentru discuţii. Americanii s-au declarat îngrijoraţi de faptul că, dacă ar părea prea intransigentă, puterea de la Kiev ar putea să îşi afecteze argumentele pentru a obţine sprijin internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici