Conexiunile între Europa şi Asia, puternic perturbate după ruperea unor cabluri submarine

Traficul telefonic a fost "foarte perturbat" vineri după-amiază între Europa şi zona Asia/Orientul Mijlociu, în urma ruperii a trei cabluri submarine în Marea Mediterana, a anunţat France Telecom, care va trimite un vapor pentru repararea defecţiunii.

32 afișări
Imaginea articolului Conexiunile între Europa şi Asia, puternic perturbate după ruperea unor cabluri submarine

Conexiunile între Europa şi Asia, puternic perturbate după ruperea unor cabluri submarine (Imagine: Mediafax Foto)

"Ruperea cablurilor, a cărei cauză este în continuare nedeterminată, a fost localizată în Marea Mediterană între Sicilia şi Tunisia, pe segmentul care leagă Sicilia de Egipt", a explicat operatorul într-un comunicat.

"Traficul din Europa către Algeria şi Tunisia nu a fost afectat, dar traficul dinspre Europa spre Orientul Mijlociu şi Asia este întrerupt", a precizat acesta.

Agenţia oficială egipteană Mena a anunţat vineri la Cairo că perturbările legate de ruperea acestor cabluri afectează toată regiunea Orientului Mijlociu.

Printre zonele cele mai afectate, potrivit France Telecom, traficul către Maldive este întrerupt în proporţie de 100 la sută, către India de 82 la sută, către Qatar de 73 la sută şi către Djibuti de 71 la sută.

Traficul este, de asemenea, perturbat către numeroase altă ţări, în special Liban, Arabia Saudită, Egipt sau Malaysia.

Traficul Internet este "parţial" afectat către insula franceză Reunion, în Oceanul Indian, şi în proporţie de 50 la sută către Iordania.

France Telecom "a plasat imediat în alertă unul dintre cele două vapoare de mentenanţă prezente în zona Mării Mediterane, Raymond Croze".

Potrivit France Telecom, situaţia ar trebui să se amelioreze începând din 25 decembrie şi să revină la normal al 31 decembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici