Conferinţa ONU cu privire la schimbările climatice are ca scop oprirea exploatărilor de cărbune. Asia concentrează cel mai mare număr de termocentrale de pe glob

  • O termocentrală pe bază de cărbune emană anual 28 de miliarde de tone de carbon
  • Marea Britanie militează activ pentru încetarea utilizării cărbunelui
  • Guvernele asiatice susţin că este necesară exploatarea cărbunelui pentru a beneficia de creştere economică
  • Cărbunele rămâne cel mai important combustibil fosil din lume utilizat pe scară largă pentru generarea de energie
400 afișări
Imaginea articolului Conferinţa ONU cu privire la schimbările climatice are ca scop oprirea exploatărilor de cărbune. Asia concentrează cel mai mare număr de termocentrale de pe glob

Sursa foto: Mediafaxfoto

Schimbările climatice au un impact tot mai pregnant asupra planetei. Scopul declarat al Conferinţei ONU din Glasgow (COP26) este de a stopa utilizarea cărbunelui pe scară largă. Arderea cărbunelui în termocentrale pentru obţinerea energiei emană în atmosferă  anual 28 de miliarde de tone de dioxid de carbon (CO2).

Deşi multe ţări industrializate au închis treptat centralele care funcţionează pe bază de cărbune cu intenţia de a reduce emisiile de carbon şi poluarea, acesta nu este şi cazul Asiei. Peste 90% din cele 195 de centrale pe bază de cărbune construite în întreaga lume se află în Asia, care găzduieşte 60% din populaţia globului şi deţine aproximativ jumătate din producţia mondială de mangal.

Statele asiatice motivează că utilizarea acestui tip de combustibil fosil este absolut necesară pentru a susţine creşterea economică a economiilor naţionale din ţările în curs de dezvoltare, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici