CONFLICTUL CHINA-JAPONIA: Trei nave guvernamentale chineze au intrat în apele teritoriale ale insulelor administrate de Tokyo

Trei nave guvernamentale chineze au intrat joi dimineaţă în apele teritoriale ale insulelor administrate de Japonia şi revendicate de China, a anunţat paza de coastă niponă.

1504 afișări
Imaginea articolului CONFLICTUL CHINA-JAPONIA: Trei nave guvernamentale chineze au intrat în apele teritoriale ale insulelor administrate de Tokyo

Trei nave guvernamentale chineze au intrat în apele teritoriale ale insulelor administrate de Tokyo (Imagine: Medfiafax Foto/AFP)

Aceste nave de supraveghere maritimă au pătruns puţin după ora locală 06:30 (00:30, ora României) în zona de 22 de kilometri din jurul Minamikojima, una dintre insulele Senkaku din marea Chinei orientale (numite Diaoyu de Beijing), a precizat garda de coastă.

O altă navă de supraveghere maritimă chineză naviga aproape de limita apelor teritoriale, a adăugat aceasta.

Tensiunea s-a amplificat puternic între China şi Japonia după naţionalizarea la jumătatea lui septembrie a acestor insule de către Tokyo. Importante proteste antijaponeze au avut loc în China timp de mai multe zile iar nave guvernamentale chineze navighează des în zonă de atunci.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici