Conflictul de la Marea Neagră. Un avion american de recunoaştere a efectuat un zbor deasupra mării şi Ucrainei

Un avion de recunoaştere şi supraveghere de tip Boeing RC-135V al Forţelor aeriene americane a efectuat luni un zbor deasupra Mării Negre şi Ucrainei, au anunţat autorităţile militare de la Kiev, zborul având loc pe fondul incidentului naval recent între Rusia şi Ucraina.

4396 afișări
Imaginea articolului Conflictul de la Marea Neagră. Un avion american de recunoaştere a efectuat un zbor deasupra mării şi Ucrainei

Navele sechestrate de ruşi la Marea Neagră. Un avion american de recunoaştere a efectuat un zbor deasupra mării şi Ucrainei

Forţele aeriene ucrainene au transmis SUA au cerut aprobarea Kievului în legătură cu acest zbor care se desfăşoară în conformitate cu "toate normele legislaţiei internaţionale şi despre care se ştia dinainte", informează agenţia de ştiri Interfax-Ukraine.

Potrivit presei, aeronava americană a decolat luni dimineaţă de la baza aeriană Souda Bay din Creta.

Dmytro Strutynsky, purtător de cuvânt al forţele aeriene ucrainene, a declarat că astfel de zboruri se desfăşoară în mod regulat în spaţiul aerian al Ucrainei, în conformitate cu standardele internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici