CONFLICTUL din Gaza: Avioane de vânătoare israeliene au atacat poziţii militare din teritoriul palestinian după ce RACHETE lansate din Fâşia Gaza au căzut în Israel. SUA exprimă "preocupare"

Trei rachete lansate din Fâşia Gaza au căzut, marţi, în sudul Israelului, în pofida armistiţiului, iar premierul Benjamin Netanyahu a ordonat acţiuni de ripostă ale armatei israeliene. Ca reacţie, aviaţia militară israeliană a efectuat, marţi după-amiază, raiduri aeriene în Fâşia Gaza.

916 afișări
Imaginea articolului CONFLICTUL din Gaza: Avioane de vânătoare israeliene au atacat poziţii militare din teritoriul palestinian după ce RACHETE lansate din Fâşia Gaza au căzut în Israel. SUA exprimă "preocupare"

Fâşia Gaza (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 23:15 O fetiţă şi o femeie, ucise într-un raid aerian israelian

Un raid aerian israelian a lovit marţi seara o casă din oraşul Gaza, ucigând o fetiţă şi o femeie şi rănind 16 persoane, potrivit purtătorului de cuvânt al serviciilor de salvare, Ashraf al-Qodra, relatează AFP.

Israelul a efectuat o serie de raiduri aeriene în Fâşia Gaza în ripostă la tiruri cu rachete palestiniene în sudul Israelului.

Victimele se pare că sunt membri ai aceleiaşi familii.

Martori au anunţat pentru AFP că cel puţin trei rachete au vizat casa, situată în apropierea unor birouri ale staţiei de radio Al-Aqsa, organul mişcării Hamas, care controlează enclava palestiniană.

"O femeie şi un copil au fost ucişi, iar 16 persoane rănite", a declarat al-Qodra.

Serviciile de salvare se tem că alte persoane ar fi blocate sub dărâmăturile casei, potrivit unor martori şi unui jurnalist al AFP.

UPDATE 21:41 SUA exprimă "preocupare" pentru reluarea ostilităţilor în Fâşia Gaza, atribuind vina mişcării Hamas

Statele Unite au exprimat "preocupare" în legătură cu reluarea ostilităţilor între Israel şi militanţii palestinieni, atribuind responsabilitatea mişcării islamiste Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, relatează AFP.

"Suntem foarte preocupaţi de ceea ce s-a întâmplat astăzi, condamnăm reluarea atacurilor cu rachete; Israelul are dreptul să se apere de aceste atacuri", a declarat Marie Harf, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.

"Denunţăm întreruperea armistiţiului în Fâşia Gaza", a subliniat Harf.

UPDATE 18:56 Mii de palestinieni au fugit din Fâşia Gaza după reluarea raidurilor aeriene israeliene

Mii de palestinieni au fugit, marţi după-amiază, din oraşul Gaza, în contextul reluării raidurilor aeriene israeliene, anunţă martori citaţi de AFP.

Un jurnalist a observat sute de palestinieni fugind din suburbia Shajaiya şi adăpostindu-se în şcoli gestionate de Naţiunile Unite transformate în adăposturi.

Aviaţia militară israeliană a reluat, marţi, raidurile aeriene în Fâşia Gaza, după atacuri cu rachete lansate de militanţi Hamas.

UPDATE 16:52 Avioane de vânătoare israeliene au atacat poziţii militare în nordul Fâşiei Gaza

Aviaţia militară israeliană a efectuat, marţi după-amiază, raiduri aeriene în Fâşia Gaza, pentru prima dată în ultimele zile, ca reacţie la o serie de atacuri cu rachete, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate palestiniene, citate de AFP.

Raidurile aeriene au vizat poziţii militare din zona Beit Lahiya, în nordul teritoriului palestinian.

Deocamdată nu au fost semnalate victime.

Rachetele, lansate de militanţi din Fâşia Gaza, au căzut în sectoare nelocuite, în apropierea oraşului israelian Beersheva.

Premierul Benjamin Netanyahu a ordonat armatei israeliene să riposteze la atacurile cu rachete.

"A fost dat ordinul atacării obiectivelor teroriste din Fâşia Gaza", a declarat un oficial guvernamental israelian, sub protecţia anonimatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici