Conflictul din Nagorno-Karabah. Al doilea oraş ca mărime al Azerbaidjanului a fost atacat de forţele armene

  • Azerbaidjanul a declarat duminică că forţele armate armene au bombardat al doilea oraş, Ganja,.
  • Armenia a negat că ar fi tras spre Azerbaidjan, dar liderul Nagorno-Karabah a declarat că forţele sale au distrus o bază aeriană militară situată în Ganja.
  • Luptele au început în urmă cu o săptămână şi au ajuns la cel mai rău nivel din anii 1990, când au fost ucişi aproximativ 30.000 de oameni.
5444 afișări
Imaginea articolului Conflictul din Nagorno-Karabah. Al doilea oraş ca mărime al Azerbaidjanului a fost atacat de forţele armene

Profimedia

Azerbaidjanul a declarat duminică că forţele armate armene au bombardat al doilea oraş, Ganja, într-o nouă escaladare majoră a conflictului din Caucazul de Sud, relatează Reuters.
 
Armenia a negat că ar fi tras spre Azerbaidjan, dar liderul Nagorno-Karabah, o enclavă etnică armeană din Azerbaidjan, a declarat că forţele sale au distrus o bază aeriană militară situată în Ganja.
 
"Unităţile militare permanente situate în marile oraşe ale Azerbaidjanului devin de acum înainte ţintele armatei de apărare," a declarat liderul Karabakh, Arayik Harutyunyan.
 
Ministerul azer al apărării a declarat că oraşele Terter şi Horadiz din apropierea frontierei de facto cu Nagorno-Karabakh sunt supuse bombardamentelor, în timp ce armata regiunii separatiste a declarat că Stepanakert, capitala, este sub bombardament.
 
Luptele au început în urmă cu o săptămână şi au ajuns la cel mai rău nivel din anii 1990, când au fost ucişi aproximativ 30.000 de oameni.
 
Conflictul riscă să atragă alte puteri regionale, cum ar fi Rusia şi Turcia şi să perturbe aprovizionarea cu energie prin Caucazul de Sud, unde conductele transportă petrol şi gaze azere către pieţele mondiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici