CONFLICTUL TURCIA - SIRIA. "Mai mulţi soldaţi sirieni" au fost ucişi în bombardamentele lansate de armata turcă

Mai mulţi soldaţi sirieni au fost ucişi în noaptea de miercuri spre joi în bombardamentele lansate de armata turcă, acestea vizând o poziţie a armatei siriene de la frontiera dintre Siria şi Turcia, potrivit unui ONG sirian.

1221 afișări
Imaginea articolului CONFLICTUL TURCIA - SIRIA. "Mai mulţi soldaţi sirieni" au fost ucişi în bombardamentele lansate de armata turcă

"Mai mulţi soldaţi sirieni" au fost ucişi în bombardamentele lansate de armata turcă - ONG (Imagine: AFP / Arhiva MediafaxFoto)

Potrivit unui comunicat al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), "mai mulţi soldaţi sirieni" au fost ucişi în noaptea de miercuri spre joi în bombardamentele lansate de armata turcă, acestea vizând o poziţie a armatei siriene din regiunea Rasm al-Ghazal, în apropiere de Tall al-Abyad.

Tensiunile dintre Siria şi Turcia, care susţine insurgenţii sirieni, au crescut brusc miercuri, după ce mai multe obuze au lovit localitatea turcă Akçakale, situată chiar în faţa postului de frontieră sirian Tall al-Abyad, care a fost recent teatrul unor lupte între trupele fidele preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi rebelii din Armata Siriană Liberă (ASL).

Câteva ore mai târziu, după o reuniune cu cei mai apropiaţi consilieri ai săi, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că armata turcă a bombardat, ca răspuns, mai multe ţinte, pe care nu le-a identificat, de pe teritoriul sirian.

Ministrul sirian al Informaţiilor, Omran Zoabi, a anunţat deschiderea unei anchete cu privire la originea tirurilor transfrontaliere de obuze şi a prezentat condoleanţe din partea Siriei "familiilor victimelor şi prietenilor noştri, poporul turc".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici