Confruntare între naţionalişti şi proruşi în oraşul ucrainean Sevastopol

Peste zece naţionalişti ucraineni şi circa 80 de militanţi proruşi s-au confruntat duminică în faţa Statului Major al Flotei ruse a Mării Negre, care sărbătorea împlinirea a 225 de ani de la înfiinţare la Sevastopol, în Ucraina.

21 afișări
Imaginea articolului Confruntare între naţionalişti şi proruşi în oraşul ucrainean Sevastopol

Confruntare între naţionalişti şi proruşi în oraşul ucrainean Sevastopol

"Circa zece membri ai UNA-UNSO (naţionalişti ucraineni) au ajuns în faţa sediului Flotei ruse pentru a manifesta acolo, însă au fost întâmpinaţi de reprezentanţi ai Cazacilor din Crimeea, Blocului rus şi ai altor organizaţii proruse", a precizat un oficial din cadrul serviciului de presă al Flotei.

"A urmat o confruntare", a adăugat el, menţionând că mai multe persoane au fost rănite uşor.

Kievul s-a opus săptămâna trecută organizării unei parade cu ocazia acestei aniversări, înainte de încheierea unui compromis privind "o paradă comună".

Poliţia a pus capăt confruntării şi a "urcat militanţii UNA-UNSO într-un autobuz", a declarat purtătorul de cuvânt.

Flota rusă a Mării Negre a organizat duminică o paradă navală, la care au participat 30 de nave de război şi zece vapoare, precum şi nouă nave ucrainene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici