Confruntări armate la graniţa dintre Pakistan şi Afganistan; un mort şi 17 răniţi

O persoană a murit şi alte 17 au fost rănite în schimburile de focuri dintre forţele de ordine la frontiera dintre Pakistan şi Afganistan, în cursul nopţii de duminică spre luni, susţin oficiali afgani şi pakistanezi, potrivit Associated Press.

675 afișări
Imaginea articolului Confruntări armate la graniţa dintre Pakistan şi Afganistan; un mort şi 17 răniţi

Confruntări armate la graniţa dintre Pakistan şi Afganistan; un mort şi 17 răniţi (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

Ghuncha Gul, un oficial pakistanez, a acuzat forţele de ordine afgane de declanşarea confruntărilor armate din cursul nopţii de dumnică spre luni.

El a precizat că atacul vine în contextul în care au început lucrările la o nouă poartă de trecere de partea pakistaneză. Potrivit oficialului pakistanez, schimburile de focuri au încetat în jurul orei locale 04.00.

De partea pakistaneză, doi agenţi de securitate şi nouă civili au fost răniţi în schimburile de focuri.

Zarawar Zahid, şeful poliţiei din provincia Nangarhar (localizată în partea estică a Afganistanului, la frontiera cu Pakistan), a declarat că, de partea afgană, un agent de securitate a murit şi şase au fost răniţi.

Punctul de trecere Torkham unde au avut loc confruntările armate a fost închis, urmând să fie purtate negocieri în această privinţă în cursul zilei de luni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici