Confruntări între protestatari şi forţele de ordine în Germania

  • Proteste faţă de restricţiile antiepidemice în Germania
  • Mii de persoane au protestat în Berlin, München, Dresda, Düsseldorf şi Erfurt
  • În Dresda au avut loc confruntări între protestatari şi forţele de ordine
5213 afișări
Imaginea articolului Confruntări între protestatari şi forţele de ordine în Germania

Mii de persoane au protestat sâmbătă, în mai multe oraşe din Germania, faţă de restricţiile antiepidemice, iar în anumite zone au avut loc confruntări între demonstranţi şi forţele de ordine.

Au avut loc proteste în oraşele Berlin, München, Dresda, Düsseldorf şi Erfurt.

La protestele din centrul oraşului Dresda au participat aproximativ 4.000-5.000 de persoane. Unele grupuri de protestatari au fost implicate în confruntări cu agenţii forţelor de ordine, potrivit publicaţiei Bild. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

Secretarul general al filialei Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din landul Saxonia, Alexander Dierks, a condamnat violenţele. "Aceste persoane îşi arată adevărata faţă: extremişti violenţi", a afirmat Alexander Dierks.

Manifestanţii sunt nemulţumiţi de restricţiile de circulaţie şi de obligativitatea purtării măştilor medicale în locurile aglomerate.

"Un an de politici restrictive îndeamnă destul!", au scandat protestatarii, conform site-ului Tagesschau.de.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici