Confruntări între romi şi forţele de ordine în Milano

Confruntări violente între locatarii unei tabere de romi şi forţele de ordine italiene au avut loc în Milano, agenţii poliţiei şi carabinierilor fiind atacaţi cu sticle incendiare, relatează La Repubblica.

27 afișări
Imaginea articolului Confruntări între romi şi forţele de ordine în Milano

Confruntări între romi şi forţele de ordine în Milano (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit ziarului italian, mai multe vehicule au fost incendiate, joi seara, în cursul protestelor la care au participat aproximativ 300 de romi din tabăra de nomazi Triboniano (Milano).

Protestatarii doreau să ajungă la sediul Primăriei din Milano, nemulţumiţi de planul de evacuare a taberei în care locuiesc 700 de romi, inclusiv români.

Agenţii forţelor de ordine, atacaţi cu sticle incendiare şi pietre, au ripostat cu gaze lacrimogene.

Cel puţin 20 de agenţi ai carabinierilor şi poliţiei au fost răniţi în confruntări, patru fiind transportaţi la spital. Asociaţiile pentru combaterea rasismului susţin că au fost răniţi şi trei protestatari, inclusiv doi copii. Un rom a fost reţinut.

La finalul confruntărilor, o delegaţie a romilor a putut discuta cu autorităţile milaneze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici