Confruntări între tineri şi poliţie în Algeria, în urma unei tentative de autoincendiere

Confruntări au avut loc duminică între forţele de ordine şi mai mulţi tineri, la Jijel, la aproximativ 360 de kilometri est de Alger, după ce un comerciant a încercat să îşi dea foc în semn de protest faţă de demolarea localului său, a anunţat agenţia algeriană de presă APS.

101 afișări
Imaginea articolului Confruntări între tineri şi poliţie în Algeria, în urma unei tentative de autoincendiere

Confruntări între tineri şi poliţie în Algeria, în urma unei tentative de autoincendiere (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Tânărul comerciant, care s-a stropit cu benzină şi şi-a dat foc, a fost transferat la un spital din Jijel, iar ulterior la un Centru pentru arşi din Constantine, la aproximativ 430 de kilometri est de Alger, a precizat o rudă a acestuia.

Manifestanţi furioşi au aruncat cu proiectile asupra sediului wilaya (prefectură), în timp ce forţe de ordine erau mobilizate în faţa mai multor clădiri publice.

Traficul rutier a fost perturbat în centrul oraşului, iar mai multe magazine au fost închise.

Din ianuarie 2011 încoace, încercările de autoincendiere s-au multiplicat în Algeria, în special în rândul liceenilor.

Presa algeriană a numărat câteva zeci de tentative, dintre care un număr nedeterminat au fost mortale.

Un caz similar în Tunisia vecină, în decembrie 2010, a provocat prima revoltă arabă, care s-a încheiat cu îndepărtarea de la putere, pe 14 ianuarie 2011, a preşedintelui Zine el Abidine Ben Ali, după 23 de ani de putere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici