Confruntări violente în Senegal, în cursul unui miting al studenţilor

Confruntări violente au avut loc, miercuri după-amiază, în campusul universităţii publice din Dakar, între forţele de ordine şi studenţii care protestează faţă de moartea unuia dintre ei în cursul unui miting desfăşurat marţi.

141 afișări
Imaginea articolului Confruntări violente în Senegal, în cursul unui miting al studenţilor

Confruntări violente în Senegal, în cursul unui miting al studenţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentele au izbucnit în momentul în care un grup de studenţi ai Universităţii Anta Diop (Ucad) au încercat să iasă din campus pentru a merge la morgă să ridice corpul colegului lor.

Studentul a decedat din cauza rănilor suferite după ce vehiculul în care se afla a fost răsturnat în cursul dispersării protestelor faţă de candidatura şefului statului senegalez Abdoulaye Wade în scrutinul prezidenţial din februarie.

Zeci de poliţişti care au ocupat poziţii la ieşirile din campusul universitar încercau să disperseze grupuri mici de studenţi care aruncau cu pietre.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici