Confruntările din nordul Libanului s-au încheiat

Confruntările izbucnite duminică dimineaţă la Tripoli, în nordul Libanului, între susţinătorii opoziţiei şi cei ai guvernului s-au încheiat în jurul prânzului, iar armata a început să desfăşoare forţe în nordul oraşului.

13 afișări
Imaginea articolului Confruntările din nordul Libanului s-au încheiat

Confruntările din nordul Libanului s-au încheiat

O femeie a fost ucisă în timp ce se afla în locuinţa sa, iar mai multe persoane au fost rănite în confruntările dintre susţinătorii majorităţii aflate la putere şi şiiţii alauiţi, loiali mişcării Hezbollah, susţinută de Siria şi Iran.

Luptele au izbucnit duminică dimineaţă, în cartierele cu populaţie densă Bab al-Tebbaneh, Kobbeh şi Jabal Mohsen, situate în nordul oraşului.

În cursul dimineţii, patrule ale armatei au început să patruleze zona, unde s-a reinstaurat calmul. Circa 7.000 de persoane au plecat din zonă din cauza confruntărilor, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate. În oraş au fost incendiate mai multe locuinţe şi magazine, iar vitrinele unora dintre acestea au fost sparte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici