Confruntările militare din zona oraşului sirian Alep au afectat grav infrastructura: Milioane de oameni, privaţi de apă potabilă

Confruntările militare din zona oraşului sirian Alep au afectat grav infrastructura, lăsând circa două milioane de locuitori fără apă potabilă, anunţă Naţiunile Unite, conform cotidianului The Washington Post.

561 afișări
Imaginea articolului Confruntările militare din zona oraşului sirian Alep au afectat grav infrastructura: Milioane de oameni, privaţi de apă potabilă

Confruntările militare din zona oraşului sirian Alep au afectat grav infrastructura: Milioane de oameni, privaţi de apă potabilă

Avioane militare ale Administraţiei Bashar al-Assad bombardează de câteva săptămâni poziţii insurgente în zona oraşului Alep.

Reprezentanţi ai Naţiunilor Unite au solicitat "un armistiţiu umanitar" care să permită repararea reţelelor de electricitate şi alimentare cu apă potabilă.

"Solicităm un armistiţiu măcar de 48 de ore, pentru a putea avea acces la milioanele de oameni din Alep, pentru a-i aproviziona cu apă, alimente şi medicamente", au declarat doi oficiali ONU, Yacoub El Hillo şi Kevin Kennedy.

Conform experţilor, circa două milioane de oameni au rămas fără apă potabilă din cauza confruntărilor militare din Alep.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici