Congresmeni americani cer o retragere treptată din Afganistan şi îl critică pe Hamid Karzai

Mai mulţi membri ai Congresului american i-au scris joi preşedintelui Barack Obama, pentru a-i cere un calendar de retragere treptată din Afganistan, criticând atitudinea preşedintelui afgan, Hamid Karzai, faţă de occidentali.

32 afișări
Imaginea articolului Congresmeni americani cer o retragere treptată din Afganistan şi îl critică pe Hamid Karzai

Congresmeni americani cer o retragere treptată din Afganistan şi îl critică pe Hamid Karzai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Congresmenii îi cer lui Obama să fixeze un calendar de retragere treptată din Afganistan şi să treacă la o nouă strategie, axată mai mult pe combaterea insurecţiei în regiune.

"Tentativa de atentat terorist de Crăciun (la bordul unui avion de linie cu destinaţia Detroit) ne aminteşte că nu am dat prioritate urmăririi al-Qaida", afirmă congresmenii în scrisoare.

"Decât să investim o cantitate disproporţionată a resurselor noastre în Afganistan, ar trebui să ne concentrăm din nou pe lupta împotriva reţelei mondiale al-Qaida", adaugă aceştia.

Scrisoarea congresmenilor, senatorul democrat Russ Feingold, reprezentantul democrat Jim McGovern şi colegul său republican Walter Jones, intervine pe fondul divergenţelor dintre Washington şi Hamid Karzai.

Preşedintele afgan a afirmat recent că statele occidentale au orchestrat fraude electorale de amploare la alegerile prezidenţiale controversate din vara trecută.

"Izbucnirile sale recente nu fac decât să ridice mai multe semne de întrebare cu privire la voinţa sa de a lua măsurile necesare împotriva corupţiei şi pentru securitate", scriu congresmenii referitor la preşedintele afgan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici