Congressmenii cer revizuirea politicii SUA faţă de Cuba

Peste 100 de congressmeni americani i-au cerut secretarului de Stat Condoleezza Rice o "revizuire completă" a politicii americane faţă de Cuba, după retragerea lui Fidel Castro.

2 afișări
Imaginea articolului Congressmenii cer revizuirea politicii SUA faţă de Cuba

Congressmenii cer revizuirea politicii SUA faţă de Cuba

"După 50 de ani, este timpul să ne gândim şi să acţionăm într-un nou mod", scriu în scrisoarea adresată lui Rice cei 104 congressmeni democraţi şi republicani, respectiv un sfert din Camera Reprezentanţilor, formată din 435 de membri, făcând referire la embargoul economic impus Cubei în 1962 de Statele Unite.

"O revizuire completă a politicii americane se află clar pe ordinea zilei", adaugă ei, conduşi de cei mai fervenţi opozanţi ai embargoului, democraţii James McGovern şi Bill Delahunt, dar şi de republicanul Jeff Flake.

Numărul doi în ierarhia Departamentului de Stat, John Negroponte, a declarat că Statele Unite nu vor ridica în curând embargoul impus Cubei, în pofida retragerii lui Fidel Castro. "Nu cred că acest lucru se va produce într-un viitor apropiat", precizase el.

Semnatarii scrisorii reproşează Washingtonului că nu a obţinut nici un rezultat. "Timp de cinci decenii, politica americană a mizat pe sancţiunile economice şi izolare, pentru a obliga Guvernul cubanez să se schimbe", amintesc ei. "Evenimentele au demonstrat că această politică nu a funcţionat", au dat ei asigurări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici