Congresul SUA a alocat 60 de miliarde de dolari pentru reconstrucţie în urma uraganului Sandy

Congresul american a aprobat definitiv luni un ajutor excepţional în valoare de 60,2 miliarde de dolari pentru reconstrucţia regiunilor de coastă ale Statelor Unite devastate de uraganul Sandy la sfârşitul lui octombrie, după trei luni de dispute bugetare.

123 afișări
Imaginea articolului Congresul SUA a alocat 60 de miliarde de dolari pentru reconstrucţie în urma uraganului Sandy

Congresul SUA a alocat 60 de miliarde de dolari pentru reconstrucţie în urma uraganului Sandy (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Senatul a adoptat cu 62 de voturi pentru şi 36 împotrivă un text care acordă un ajutor în valoare de 50,5 miliarde de dolari (38 miliarde de euro) adoptat deja, la 15 ianuarie, de Camera Reprezentanţilor şi care se adaugă celor 9,7 miliarde aprobate anterior în cursul lunii.

Deşi iniţial a ezitat, majoritatea republicană a acceptat să nu ceară altceva la nivelul bugetului în schimbul acestei anvelope, importante chiar şi la nivelul Statelor Unite. Prin comparaţie, bugetul Apărării trebuia să fie redus automat cu 55 de miliarde de dolari în 2013, însă Congresul a amânat reducerile.

În 2005, în urma uraganului Katrina, care a afectat New Orleans (Louisiana, sud), Congresul a adoptat după doar zece zile un ajutor în valoare de 60 de miliarde de dolari.

Peste 100 de persoane au murit şi zeci de mii de case au fost distruse la 29 octombrie, când Sandy a lovit Coasta de Nord-Est a ţării.

Banii vor fi cheltuiţi într-o perioadă de zece ani şi sunt destinaţi sinistraţilor şi companiilor care au înregistrat pierderi la nivelul cifrei de afaceri, însă vizează mai ales repararea infrastructurii (tuneluri, poduri şi drumuri) şi protejarea acesteia de viitoare furtuni, spre exemplu prin consolidarea unor clădiri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici