Conservatorii iranieni, câştigători ai alegerilor parlamentare - rezultate parţiale

Conservatorii iranieni au confirmat victoria în cadrul alegerilor parlamentare de sâmbătă, marcate de o rată ridicată de participare, în pofida descalificării unui număr important al candidaţilor reformişti, potrivit primelor rezultate parţiale de sâmbătă.

9 afișări
Imaginea articolului Conservatorii iranieni, câştigători ai alegerilor parlamentare - rezultate parţiale

Conservatorii iranieni, câştigători ai alegerilor parlamentare - rezultate parţiale (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit rezultatelor parţiale, care se referă la 40 de locuri distribuite din totalul de 290 de mandate, principala listă conservatoare, Frontul unit, a obţinut 16, faţă de cele opt ale Coaliţiei reformiştilor, potrivit Ministerului de Interne, care a anunţat o rată de participare de 65 la sută.

Ceilalţi aleşi nu aparţin niciunei liste a celor două partide importante.

"Lista noastră naţională a fost bine primită de către mase, reprezentând semnul încrederii în apărătorii principiilor în întreaga ţară", a declarat secretarul executiv al Frontului unit, Shahabeddine Sadr.

Purtătorul de cuvânt al coaliţiei reformiştilor, Abdollah Nasseri, a precizat la rândul său că din cei 102 candidaţi pe care îi avea în întreaga ţară, exceptându-i pe cei 30 pentru Teheran, a câştigat 44 de mandate".

Dacă aceste cifre sunt confirmate, Coaliţia îşi menţine poziţia minoritară, întrucât aceasta deţinea 40 de posturi în fosta componenţă a Parlamentului.

Ministrul de Interne, Mostafa Pour Mohammadi, a precizat că rezultatele alegerilor pentru circumscripţia Teheranului vor fi făcute publice peste trei sau patru zile, salutând rata sporită de participare la aceste alegeri.

La legislativele din 2004 rata de participare a fost mai scăzută, de 51,2 la sută, iar cea mai importantă rată de participare a fost la alegerile din 1996, de 71 de procente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici