Consilier al preşedintelui Zelenski: Indecizia ucide tot mai mulţi dintre oamenii noştri

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că precauţia şi lentoarea cu care se iau deciziile privind trimiterea tancurilor Leopard 2 în Ucraina costă vieţi, informează The Guardian.

474 afișări
Imaginea articolului Consilier al preşedintelui Zelenski: Indecizia ucide tot mai mulţi dintre oamenii noştri

Consilier al preşedintelui Zelenski: Indecizia ucide tot mai mulţi dintre oamenii noştri

Consilierul Mykhailo Podolyak a transmis sâmbătă pe Twitter frustrarea sa faţă de „indecizia globală” privind furnizarea de arme către Ucraina.

El a spus: „Veţi ajuta oricum Ucraina cu armele necesare şi vă veţi da seama că nu există altă opţiune pentru a pune capăt războiului decât înfrângerea (Rusiei)”.

Acesta i-a îndemnat pe liderii occidentalis ă gândească „mai rapid”. „Dar indecizia de astăzi omoară mai mulţi dintre oamenii noştri. Fiecare zi de întârziere înseamnă moartea unor ucraineni”, a spus el.

Declaraţia vine în contextul în care preşedintele american Joe Biden a spus vineri seara că „Ucraina va primi tot ajutorul de care are nevoie”, răspunzând la o întrebare privind intenţia Poloniei de a oferi armatei ucrainene tancuri de fabricaţie germană.

Reprezentanţii statelor occidentale nu au ajuns la niciun acord, cu ocazia reuniunii Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, desfăşurată la Baza militară germană Ramstein, în privind furnizării de tancuri ultramoderne Ucrainei. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a anunţat că Guvernul de la Berlin analizează posibilitatea de a livra tancuri Leopard Ucrainei, dar, deocamdată, nu a luat nicio decizie în acest sens. Situaţia confirmă persistenţa disensiunilor între Germania şi Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici