Consilier britanic, suspendat din funcţie pentru declaraţii jignitoare la adresa romilor români

Consilierul conservator din Marea Britanie Robert Fraser, care declarase că romii români "vor înfige un cuţit în tine atunci când se uită la tine", a fost suspendat din funcţie, relatează Daily Mirror în ediţia electronică.

18 afișări
Imaginea articolului Consilier britanic, suspendat din funcţie pentru declaraţii jignitoare la adresa romilor români

Consilier britanic, suspendat din funcţie pentru declaraţii jignitoare la adresa romilor români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fost membru al comisiei comitatului pentru egalitate, Robert Fraser a fost suspendat în martie din cadrul grupului conservator al consiliului comitatului Leicestershire de către preşedintele consiliului, David Parsons, şi i s-a cerut să participe la cursuri de diversitate în urma declaraţiilor făcute la adresa cetăţenilor români.

Ulterior, Consiliul comitatului Leicestershire a hotărât suspendarea lui Fraser timp de o lună, transmite vineri cotidianul britanic.

Ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, a calificat declaraţiile lui Robert Fraser drept "total nedrepte".

În timpul unei întâlniri publice, în care s-a discutat despre propunerea de creare a unei tabere de nomazi în apropiere de satul Groby din Leicestershire, el a spus că cetăţenii români "vor înfige un cuţit în tine atunci când se uită la tine" şi că anumiţi europeni "îi transformă pe irlandezi în amatori".

Sute de locuitori au participat la întâlnire, care a avut loc la Groby Community College, la 8 ianuarie, pentru a discuta despre tabăra nomazilor. Aproximativ 400 de persoane au accesat înregistrarea video cu aceste remarci, postată pe Internet înainte să fie ştearsă de pe site-ul YouTube.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici