Consilier prezidenţial egiptean: Holocaustul este o farsă, evreii au fost mutaţi în Statele Unite

Fathi Shihab-Eddim, un consilier al preşedintelui islamist egiptean Mohamed Morsi, a catalogat Holocaustul drept o "farsă" organizată de serviciile secrete americane, afirmând că evreii despre care se spune că au fost omorâţi de nazişti au fost mutaţi în Statele Unite.

2381 afișări
Imaginea articolului Consilier prezidenţial egiptean: Holocaustul este o farsă, evreii au fost mutaţi în Statele Unite

Preşedintele egiptean Mohamed Morsi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mitul Holocaustului este o industrie inventată de America", a declarat Fathi Shihab-Eddim, consilier al preşedintelui egiptean responsabil de numirea membrilor consiliilor de administraţie ale publicaţiilor de stat din Egipt, relatează Fox News.

"Serviciile secrete americane, în cooperare cu statele aliate în al II-lea Război Mondial, au creat Holocaustul pentru a distruge imaginea inamicilor germani, pentru a justifica războiul şi masivele distrugeri militare, victimele civile şi atacurile nucleare de la Hiroshima şi Nagasaki", a spus Shihab-Eddim cu ocazia Zilei de comemorare a Holocaustului.

Aproximativ şase milioane de evrei au fost ucişi de nazişti în al II-lea Război Mondial.

Afirmaţiile consilierului prezidenţial egiptean reprezintă un semnal de alarmă pentru relaţiile dintre Israel şi Egipt, ţară condusă de o administraţie islamistă după înlăturarea regimului Hosni Mubarak, care avea relaţii bune cu statul evreu.

Efraim Zuroff, directorul Centrului Simon Wiesenthal, sprecializat în combaterea antisemitismului şi negaţionismului, afirmă că declaraţiile reflectă o atitudine periculoasă, dar specifică ţărilor arabe. "Tristul adevăr este că aceste opinii sunt relativ comune în lumea arabă, fiind rezultatul ignoranţei şi atitudinilor negaţioniste ale guvernelor", a spus Zuroff.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici