Consiliul Concurenţei va acorda asistenţă instituţiilor similare din Republica Moldova şi Ucraina

Consiliul Concurenţei din România a semnat, alături de autorităţi din mai multe state UE, un memorandum de cooperare regională în domeniul concurenţei, care stabileşte acordarea de asistenţă tehnică instituţiilor din Republica Moldova şi Ucraina.

158 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei va acorda asistenţă instituţiilor similare din Republica Moldova şi Ucraina

Consiliul Concurenţei va acorda asistenţă instituţiilor similare din Republica Moldova şi Ucraina

O delegaţie a Consiliului Concurenţei, condusă de Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei, participă marţi şi miercuri, Varşovia, la ceremonia de semnare a memorandumului, alături de autorităţi din Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Moldova şi Ucraina.

Instituţiile semnatare vor acorda asistenţă tehnică agenţiilor similare din Republica Moldova şi Ucraina, în contextul parcursului european al celor două ţări şi vor asigura schimbul de experienţă la nivel regional.

„Autoritatea de concurenţă din România colaborează de peste 10 ani cu instituţiile din Republica Moldova şi Ucraina, implementând două proiecte de Twinning în domeniul concurenţei şi ajutorului de stat şi participând cu echipe de experţi în mai multe proiecte de asistenţă tehnică cu ocazia acţiunilor bilaterale. Suntem, astfel, una dintre cele mai calificate autorităţi pentru a sprijini agenţiile din Republica Moldova şi Ucraina să reformeze politicile de concurenţă în perioada de pre-aderare la blocul comunitar, având în vedere experienţa acumulată", a declarat Bogdan Chiriţoiu.

În cadrul evenimentului de la Varşovia se discută şi se stabilesc acţiunile din planul de colaborare pentru 2023, organizate sub preşedinţia Autorităţii Naţionale de Concurenţă din Polonia.

Consiliul Concurenţei din România va deţine, în anul 2024, preşedinţia acestei iniţiative regionale, ocazie cu care va organiza o serie de evenimente pe teme privind politica de concurenţă şi de aplicare a legislaţiei specifice care urmează să fie prioritare în cursul anului următor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici