Consiliul de Securitate al ONU are noi membri. Ţările care au câştigat mandatul de 2 ani

Adunarea Generală a ONU a ales vineri Albania, Brazilia, Gabon, Ghana şi Emiratele Arabe Unite în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru un mandat de doi ani, începând cu 1 ianuarie 2022, relatează Reuters.

813 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU are noi membri. Ţările care au câştigat mandatul de 2 ani

Consiliul de Securitate al ONU are noi membrii. Ţările care au câştigat mandatul de 2 ani

Toate cele cinci ţări au candidat fără opoziţie pentru un loc în corpul de 15 membri, care este însărcinat cu menţinerea păcii şi securităţii internaţionale. Aceştia vor înlocui Estonia, Niger, Sfântul Vincenţiu şi Grenadinele, Tunisia şi Vietnam.

Pentru a asigura reprezentarea geografică, locurile sunt alocate grupurilor regionale. Însă, chiar dacă aspiranţii candidează fără opoziţie în grupul lor, aceştia trebuie să câştige sprijinul a mai mult de două treimi în Adunarea Generală a ONU.

Ghana a primit 185 de voturi, Gabon 183 voturi, Emiratele Arabe Unite 179 voturi, Albania 175 voturi şi Brazilia 181 voturi.

Consiliul de Securitate este singurul organism al ONU care poate lua decizii obligatorii din punct de vedere juridic, cum ar fi impunerea de sancţiuni şi autorizarea utilizării forţei. Are cinci membri permanenţi care cu drept de veto - Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, China şi Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici