Consiliul de Securitate al ONU condamnă decapitarea britanicului David Haines

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat decapitarea britanicului David Haines de către insurgenţii din gruparea Statul Islamic, calificând-o drept o "crimă laşă", relatează AFP.

93 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU condamnă decapitarea britanicului David Haines

David Haines

"Această crimă aminteşte tragic de pericolele tot mai mari cu care se confruntă angajaţii umanitari în fiecare zi în Siria", subliniază comunicatul Consiliului, adoptat în unanimitate duminică de cei 15 membri şi care face apel la respectarea personalului umanitar din zonele de conflict.

Cele 15 state membre "subliniază încă o dată că Statul Islamic trebuie învins şi că intoleranţa, violenţa şi ura pe care le practică trebuie eradicate".

Consiliul de Securitate mai afirmă că "astfel de acte de barbarie (...) nu fac decât să sporească determinarea" de a mobiliza guvernele pentru a lupta împotriva grupărilor Statul Islamic, Frontul al-Nosra şi altor grupări insurgente.

De asemenea, Consiliul cere "eliberarea imediată şi fără condiţii a tuturor celor care sunt ţinuţi ostatici" de Statul Islamic, al-Nosra şi toate grupările care au legături cu al-Qaida.

Membrii Consiliului cer tuturor statelor să coopereze cu Marea Britanie pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe cei responsabili de asasinarea lui David Haines.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici