Consiliul de Securitate ONU condamnă acţiunile de reprimare din Myanmar

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a condamnat vehement, miercuri, acţiunile de reprimare produse în Myanmar după lovitura de stat militară din 1 februarie, afirmă diplomaţi citaţi de Agenţia France-Presse şi de publicaţia franceză Mediapart.

254 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate ONU condamnă acţiunile de reprimare din Myanmar

Consiliul de Securitate ONU condamnă acţiunile de reprimare din Myanmar

"Consiliul de Securitate condamnă ferm violenţele asupra manifestanţilor paşnici, inclusiv asupra femeilor, tinerilor şi copiilor", conform unei declaraţii adoptate miercuri.

Potrivit unor surse diplomatice, declaraţia a fost adoptată în unanimitate de membrii Consiliului de Securitate ONU, inclusiv de China.

Cel puţin doi politicieni aflaţi în detenţie, Khin Maung Latt şi Zaw Myat Lynn, au murit în Myanmar în ultimele zile, cel mai probabil după ce au fost torturaţi, afirmă surse citate de CNN.

În total, de la începerea protestelor faţă de lovitura de stat militară, în Myanmar au fost ucişi 54 de oameni, potrivit unui bilanţ al ONU, deşi grupurile pentru drepturile omului susţin că numărul victimelor este mult mai mare.

Potrivit Asociaţiei pentru Asistenţă acordată Deţinuţilor Politici (AAPP), 1.939 de persoane au fost arestate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici