Consiliul de Securitate ONU denunţă drept "revoltător" testul balistic efectuat de Coreea de Nord/Kim Jong Un ameninţă cu lansarea de noi rachete

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a condamnat testul balistic efectuat de Coreea de Nord, catalogându-l drept "revoltător" şi cerând Phenianului să nu mai lanseze alte rachete şi să renunţe la programul de dezvoltare de arme nucleare, informează site-ul postului France 24.

4432 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate ONU denunţă drept "revoltător" testul balistic efectuat de Coreea de Nord/Kim Jong Un ameninţă cu lansarea de noi rachete

Consiliul de Securitate ONU denunţă drept "revoltător" testul balistic efectuat de Coreea de Nord

Într-un comunicat semnat de toţi cei 15 membri ai Consiliului de Securitate se afirmă că este de o "importanţă vitală" ca regimul nord-coreean să adopte imediat măsuri concrete pentru a reduce tensiunile.

Consiliul şi-a exprimat "angajamentul pentru găsirea unei soluţii paşnice, politice şi diplomatice".

Totuşi, în textul rezoluţiei elaborate de SUA nu se menţionează nimic despre posibilitatea introducerii de noi sancţiuni la adresa regimului stalinist de la Phenian.

Mai mulţi diplomaţi au declarat că Rusia şi China consideră că impunerea de noi sancţiuni ar fi justificată doar de noi teste cu rachete balistice intercontinentale sau cu arme nucleare.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite s-a întrunit marţi seară în sesiune de urgenţă pentru a discuta criza generată de testele balistice efectuate de Coreea de Nord.

Reuniunea extraordinară pe tema crizei nord-coreene a fost solicitată de ambasadorii Statelor Unite, Japoniei şi Coreei de Sud.

Regimul Kim Jong-Un a lansat marţi dimineaţă o rachetă care a survolat Japonia la altitudinea de 550 de kilometri, înainte de a cădea în Oceanul Pacific.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a condamnat dur testul balistic nord-coreean, avertizând că analizează "toate opţiunile".

Kim Jong Un, liderul de la Phenian, a ordonat lansarea unei rachete de rază intermediară de tip Hwasong-12 în cadrul unei misiuni de antrenament care a avut drept rol să contracareze exerciţiile militare SUA-Coreea de Sud, a anunţat agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA.

Liderul nord-coreean şi-a exprimat "marea satisfacţie" în legătură cu testul balistic, adăugând că este "necesar să fie dusă mai deparate munca de modernizare a forţelor strategice prin efectuarea în viitor a mai multor lansări de rachete balistice cu Pacificul drept ţintă", potrivit The Associated Press.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici