Consiliul de Securitate ONU se întruneşte de urgenţă în contextul acţiunilor Rusiei

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va reuni de urgenţă, marţi dimineaţă, pentru a discuta despre acţiunile Rusiei împotriva suveranităţii Ucrainei, informează BBC News.

968 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate ONU se întruneşte de urgenţă în contextul acţiunilor Rusiei

Sursa foto: MediafaxFoto

Ucraina a cerut convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU din cauza riscurilor unei invazii ruse. De asemenea, numeroase ţări au susţinut solicitarea, în contextul în care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a recunoscut independenţa regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk.

Reuniunea Consiliului de Securitate ONU este programată să înceapă marţi la ora 2.00 GMT (4.00, ora României). Cel mai probabil, nu se va ajunge la nicio decizie, în contextul în care Rusia este membru permanent şi are drept de veto.

Administraţia de la Kiev cere sancţiuni masive împotriva Rusiei. "Ţinând cont de dinamica situaţiei, am avut o nouă conversaţie cu secretarul de Stat american, Antony Blinken. (...) Am evidenţiat necesitatea de a impune sancţiuni dure împotriva Rusiei ca reacţie la acţiunile sale ilegale", a declarat Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici