Consiliul de Securitate ONU se va reuni miercuri la cererea SUA pentru a discuta despre situaţia din Coreea de Nord

Consiliul de Securitate ONU se va reuni miercuri, la solicitarea Statelor Unite, cu privire la lansările de rachete din Coreea de Nord, după ce imagini din satelit au sugerat că Phenianul a testat nn nou motor de rachetă, relatează site-ul agenţiei Reuters.

528 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate ONU se va reuni miercuri la cererea SUA pentru a discuta despre situaţia din Coreea de Nord

Consiliul de Securitate ONU se va reuni miercuri la cererea SUA pentru a discuta despre situaţia din Coreea de Nord

Această mişcare vine pe fondul tensiunilor din ce în ce mai mari şi a blocării discuţiilor între Statele Unite şi Coreea de Nord, iar Washingtonul speră să determine Phenianul să renunţe la programele sale nucleare şi de rachete. Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, i-a acordat preşedintelui Donald Trump până la sfârşitul anului să îi confere o serie de concesii.

Unii diplomaţi şi analişti sunt îngrijoraţi de faptul că Phenianul ar putea relua anul viitor testele de rachete nucleare cu rază lungă de acţiune pe care le-a suspendat în 2017. Trump şi Kim s-au întâlnit de trei ori în această perioadă, dar nu s-au înregistrat progrese pentru a se ajunge la un acord.

Cel puţin opt ţări din cele 15 membre ale Consiliului de Securitate ONU au făcut eforturi pentru ca marţi să aibă loc o reuniune privind abuzurile faţă de drepturile omului în Coreea de Nord, determinând Phenianul să avertizeze că va considera o astfel de mişcare o „provocare serioasă” şi că „va răspunde în forţă“.

Dar Statele Unite, care este prezidează Consiliul de Securitate în decembrie, au decis să convoace miercuri o şedinţă care se va concentra pe ameninţarea escaladării din Coreea de Nord, au anunţat mai mulţi diplomaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
onu,
sua,
coreea de nord

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici